Foto: F64

Par Latvijas hokeja izlases vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš pašlaik piedalās Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā, izrāda interesi vietējais augstākās līgas klubs Prāgas "Sparta", otrdien vēstīja portāls "laregione.ch".

Kā zināms, Masaļskim aizvadītā sezona neizvērtās sekmīga. Pērn decembra izskaņā vārtsargs tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", vēlāk pievienojoties Šveices vienībai "Ambri-Piotta", kurā atradās līdz sezonas beigām. Tomēr arī Šveices komandā Masaļskis nespēja izcīnīt vietu pamatsastāvā, dažbrīd pat paliekot ārpus pieteikuma.

Regulārajā sezonā Šveicē Masaļskis septiņos mačos vidēji ielaida 3,29 ripas, atvairot 90,6% metienu, bet, cīnoties par vietas saglabāšanu augstākajā līgā, latvietis trijās spēlēs vidēji ielaida 3,31 ripu, atvairot 90,9% raidījumu.

Aizvadītajā sezonā Čehijas čempionātā piedalījās divi citi Latvijas spēlētāji - Koba Jass pārstāvēja Liberecas "Bili Tygri" komandu, bet Jēkabs Rēdlihs spēlēja Karlovi Vari "Energie" rindās.

Prāgas "Sparta" vienība aizvadītajā sezonā tika izslēgšanas spēlēs, kur ar 2-4 piedzīvoja zaudējumu pusfinālā citai Čehijas komandai "Trinec". Tikmēr "Energie" un "Bili Tygri" cīnījās par palikšanu augstākajā līgā.

"Sparta" regulāro sezonu ar 94 punktiem 52 spēlēs noslēdza ceturtajā vietā.

Pasaules čempionātā Latvijas izlase pagaidām nerāda pārliecinošu sniegumu. Vispirms tā piektdien ar 1:6 (0:3, 0:2, 1:1) atzina kanādiešu pārākumu, bet pēc tam, veiksmīgi aizvadot cīņas sākumu, sestdien ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās mājiniecei Čehijai. Trešajā apakšgrupas spēlē pirmdien Latvija ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere tagad ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, bet punkts mazāk ir Zviedrijas rēķinā. Tikmēr Šveice tikusi pie četriem punktiem divās spēlēs, bet tikpat punktu ir arī Čehijai trīs mačos. Trīs punkti un piektā vieta apakšgrupā ir Vācijai, no kuras par punktu atpaliek Austrija. Savukārt joprojām bez punktiem cīnās Francija un Latvija.

Nākamo cīņu Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Šveici, bet pēc tam gaidāmas cīņas ar Vāciju, Austriju un Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!