Foto: AP/Scanpix/LETA

Daudzsološais čehu uzbrucējs Davids Pastrņāks sestdien izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Bostonas "Bruins" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā gūt otro uzvaru sērijā pret Toronto "Maple Leafs".

"Bruins" hokejisti Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā mačā savā laukumā bija pārāki ar 7:3 (4:0, 1:2, 2:1), sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 2-0.

Pašlaik 21 gadu vecais Pastrņāks sestdien nepiedalījās tikai savas komandas otro vārtu guvumā, bet dueli viņš noslēdza ar iespaidīgu lietderības koeficientu +5. Viņš ir visu laiku jaunākais spēlētājs, kurš vienā Stenlija kausa izcīņas mačā guvis vismaz sešus rezultativitātes punktus.

"Šajā sezonā spēlēju kopā ar lieliskiem komandas biedriem tikpat lieliskā klubā," pēc panākuma sacīja čehs. "Man ir ļoti viegli, jo "Bruins" komandā ir vairāki spēlētāji, kuri zina, kā uzvarēt."

Divās izslēgšanas turnīra spēlēs Pastrņāka kontā ir jau četri vārti un piecas rezultatīvas piespēles, kas ir atkārtots rekords. Kā pirmais tik daudz rezultativitātes punktu pirmajos divos mačos 1969. gadā guva leģendārais Fils Espozito.

Vēl "Bruins" rindās četras rezultatīvas piespēles veica Patrīss Beržerons.

Citā Austrumu konferences ceturtdaļfināla duelī otro uzvaru guvusi arī Tampabejas "Lightning", kas ar 5:3 (1:1, 4:1, 0:1) savā laukumā pieveica Ņūdžersijas "Devils", sērijā arī panākot 2-0.

Teicamu maču "Lightning" vārtos aizvadīja krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 41 metienu, bet divus vārtus mājinieku labā iemeta Alekss Kilorns.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā otro uzvaru guvusi regulārā čempionāta labākā komanda Nešvilas "Predators", kas savu skatītāju priekšā ar 5:4 (0:1, 3:1, 2:2) apspēlēja Kolorado "Avalanche".

Viesi šajā mačā divas reizes bija iedzinējos ar divu vārtu starpību, tomēr ikreiz spēja to samazināt līdz minimumam. Tiesa, panākt vismaz neizšķirtu "Avalanche" hokejistiem neizdevās.

Vēl vienā šīs konferences ceturtdaļfināla duelī Sanhosē "Sharks" viesos ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks", sērijā panākot 2-0. Līdz ar to "Sharks" ir uzvarējuši abās izbraukuma spēlēs, kas viņiem dod lielu priekšrocību pirms savā laukumā gaidāmajām cīņām.

Pērn Stenlija kausa finālā Pitsburgas "Penguins" ar 4-2 uzvarēja Nešvilas "Predators" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!