Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans trešdien paziņos valstsvienības sastāvu Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Latvijas izlases sastāva nosaukšanai veltītā preses konferencē piedalīsies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, LHF ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, Nolans, kā arī A/S "Aldaris" izpilddirektors Veli Peka Tennila.

Paredzams, ka olimpiskajam kvalifikācijas turnīram tiks pieteikti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir 14 uzbrucēji: Lauris DārziņšJānis SpruktsMārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis, Armands Bērziņš, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Ronalds Ķēniņš, Roberts JekimovsGints MeijaJuris Štāls, Vitālijs Pavlovs, Andris Džeriņš, Miķelis Rēdlihs un deviņi aizsargi: Georgijs PujacsOskars BārtulisKrišjānis RēdlihsArtūrs KuldaArvīds ReķisSandis OzoliņšOskars CibuļskisKristaps Sotnieks, Māris Jass. Skaidrs, ka olimpiskajā kvalifikācijā tiks pieteikti visi trīs vārtsargi -  Edgars MasaļskisMāris Jučers un Ervīns Muštukovs.

Jau vēstīts, kandidātu sarakstā nav iekļauti Rīgas "Dinamo" hokejisti Guntis Galviņš un Raitis Ivanāns, kā arī Ziemeļamerikā spēlējošie Kaspars Daugaviņš un Zemgus Girgensons.

Atgādinām, ka Ozoliņam un Ņiživijam šī ir atgriešanās  Latvijas izlasē. Ozoliņš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2006.gada, kad Latvijas izlase spēlēja Turīnas olimpiskajās spēlēs. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles. Savukārt Ņiživijs par karjeras beigšanu valstsvienībā paziņoja pēc 2011.gada pasaules čempionāta. 36 gadus vecais uzbrucējs valstsvienības rindās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos aizvadījis 95 spēles, guvis 42 vārtus un izdarījis 49 rezultatīvas piespēles.

Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs risināsies no 7. līdz 10.februārim "Arēnā Rīga". Latvijas hokejisti par vienīgo ceļazīmi uz Soču Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās trijās ziemas olimpiskajās spēlēs - 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā un 2010. gadā Vankūverā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!