Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā duelī pirmdien uzvaru savā laukumā izcīnīja Pitsburgas "Penguins", kas ar rezultātu 5:3 (3:0, 0:1, 2:2) pārspēja Nešvilas "Predators".

"Penguins" teicami aizvadīja pirmās trešdaļas noslēdzošās piecas minūtes, jo ar precīziem metieniem izcēlās Jevgeņijs Malkins, Konors Šīrijs un Niks Bonino, bet "Predators" ielaistais trīs vārtu deficīts neiebiedēja. 29. minūtē Raiens Eliss atguva pirmos vārtus, bet trešā perioda vidū Koltons Sisons panāca 2:3. Pēc Frederika Gudro precīzā metiena 54. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts, bet Pitsburgas spēlētāji atguvās no aukstās dušas.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Džeiks Gencels pārtvēra ripu vidējā zonā, devās uzbrukumā un izdarīja precīzu metienu tuvējā augšējā vārtu stūrī, bet izskaņā Bonino no laukuma centra iemeta tukšajos vārtos.

"Penguins" hokejistiem uzvarai pietika vien ar 12 metieniem pa pretinieku vārtiem, kamēr "Predators" spēlētāji izdarīja 26 metienus. Turklāt otrajā periodā neviens "Penguins" hokejistu metiens nesasniedza pretinieku vārtus. Kopš 1957./58. gada sezonas, kad NHL sāka fiksēt metienu statistiku, "Predators" ir pirmā komanda, kurai kādā periodā ir izdevies apturēt visus pretinieka centienus izdarīt metienus pa vārtiem.

Pēc trešajiem gūtajiem vārtiem "Penguins" 37 minūtes nespēja izdarīt kaut vienu metienu pa vārtiem. Tikai trešajā periodā "pingvīniem" izdevās ripu dabūt līdz pretinieku vārtiem, bet jau nākamais metiens bija uzvaru nesošais, kad Gencels panāca 4:3.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Penguins" izvirzījās vadībā ar 1-0. Sērijas līdz četrām uzvarām otrā spēle notiks trešdien Pitsburgā.

"Viņi atņēma lielo pārsvaru, bet mēs atradām veidu, kā uzvarēt. Tā bija rakstura uzvara," intervijā NBC teica uzvaras vārtu autors Gencels.

"Predators" hokejisti pirmo reizi vēsturē cīnās Stenlija kausa finālā, bet "Penguins" kontā ir četri izcīnīti čempionu tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!