Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu svētdien sasniedza Pitsburgas "Penguins" un Nešvilas "Predators".

"Penguins" Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas sestajā spēlē ar rezultātu 8:5 (2:2, 2:2, 4:1) sakāva Filadelfijas "Flyers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2. Uzvarētājiem četrus vārtus guva Džeks Gencels, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet pa vieniem vārtiem guva Patriks Hornkvists, Sidnijs Krosbijs, Karls Hagelins un Braiens Rasts. "Flyers" rindās trīs vārti un divas piespēles Šona Kuturjē kontā, bet reizi precīzs bija Skots Logtons un Endrū Makdonalds.

Šajā mačā pirmos vārtus guva "Flyers" spēlētājs Kuturjē, bet Krosbijs un Hagelins rezultāta pārsvaru deva "Penguins" vienībai. Tomēr Endrū Makdonalds pirmā perioda izskaņā panāca neizšķirtu rezultātu 2:2, bet otrajā periodā Kuturjē un Skots Logtons Filadelfijas vienībai panāca divu vārtu pārsvaru, tomēr arī šī trešdaļa noslēdzās neizšķirti, jo rezultatīvus metienus vēl izpildīja Hornkvists un Gencels. Pitsburgieši trešajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus, Kuturjē trīs minūtes pirms mača beigām vienu "golu" Filadelfijai atspēlēja, bet noslēgumā Rasts panāca mača gala rezultātu.

"Penguins" otrajā kārtā tiksies ar Vašingtonas "Capitals" un Kolumbusas "Blue Jackets" pāra uzvarētāju. Sērijā šobrīd vadībā ir "Capitals" ar 3-2.

Savukārt "Predators" ar rezultātu 5:0 sagrāva Kolorado "Avalanche" un šo Rietumu konferences sēriju noslēdza ar rezultātu 4-2. Nešvilas vienības labā vārtus guva Matiass Ekholms, Ostins Vatsons, Filips Forsbergs, Niks Bonino un Viktors Arvidsons, savukārt vārtsargs Peka Rinne atvairīja visus 22 pretinieku metienus.

"Predators" pretinieki otrajā kārtā Vinipegas "Jets", kas pirmajā kārtā ar 4-1 pārspēja Minesotas "Wild".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!