Foto: AFP/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" vārtsargs Marks-Andrē Flerī pirmdien izcīnīja savu 300. uzvaru Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), kad Pitsburgas klubs ar 3:2 pagarinājumā pieveica Bostonas "Bruins".

NHL Flerī debitēja 2003. gadā un kopš tā laika piedalījies 547 NHL spēlēs, no kurām jau 300 ar viņa palīdzību uzvarētas. Turklāt 29 gadus un 361 dienu vecais Flerī ir kļuvis par trešo visu laiku jaunāko NHL vārtsargu pēc Martina Brodēra (29 gadi un 223 dienas) un Tjerī Savčuka (29 gadi 323 dienas), kurš guvis trīs simtus uzvaru.

Komandas biedri savu vārtsargu apsveica gan ar ovācijām laukumā, gan ar zobgalīgām replikām un izjokošanu ārpus tā.

"Katrreiz es viņu pārspēju. Nezinu, kā viņam izdevies sakrāt šīs 300 uzvaras. Tas mani pārsteidz," kluba oficiālajā "Twitter" kontā jokoja "Penguins" zvaigzne Jevgeņijs Malkins, kurš šai mačā guva uzvaras vārtus un tie viņam bija 250. NHL.

Malkin on Fleury's 300th career win: "Every shootout, I score on him. I don't know how he win 300. It surprises me." https://t.co/wux2Y0MnPn

— Pittsburgh Penguins (@penguins) November 25, 2014

Komandas biedri pēc mača arī nopūta "jubilāru" ar skūšanās krēmu. "Kad uzzināšu, kurš tas bija, sekos atmaksa!" piesolījis vārtsargs.

We're taking a look back at some of Marc-Andre Fleury's most memorable moments: http://t.co/nViAmMr7XS https://t.co/urmvbnejim

— Pittsburgh Penguins (@penguins) November 25, 2014

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!