Foto: AFP/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" svētdien sagādāja Otavas "Senators" graujošu zaudējumu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālā, uzvarot viņus ar 7:0 (4:0, 1:0, 2:0).

Šī bija Stenlija kausa izcīņas pusfināla sērijas piektā spēle, un pēc tās "Penguins" ir izvirzījušies vadībā ar 3-2. Uzvara nākamajā mačā ļaus Pitsburgas klubam iekļūt Stenlija kausa finālā.

Septiņus vārtus "Penguins" labā guva septiņi dažādi spēlētāji, bet ar trijām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jevgeņijs Malkins un Kartnijs Rounijs.

Īpaši iespaidīgs Pitsburgas komandai, kas spēlēja savā laukumā, izdevās pirmais periods, kad tika gūti četri vārti. Devītajā minūtē rezultāta skaitīšanu atklāja Olli Māta, pēc četrām minūtēm Sidnijs Krosbijs panāca 2:0, vēl pēc divām minūtēm Braiens Rasts guva vēl vienus vārtus - 3:0, bet perioda vārtu guvumu noslēdza Skots Vilsons. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Kreigu Andersonu "Senators" vārtos nomainīja Maiks Kondons.

Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, kad Mets Kalens trešdaļas otrajā minūtē panāca 5:0.

Fils Kesels vārtus guva trešā perioda pirmajā minūtē - 6:0, bet punktu šai spēlei pielika Trevors Deilijs - 7:0. Abi šie vārti, kā arī Krosbija "gols", tika gūti, realizējot skaitlisko vairākumu.

"Penguins" vārtsargs Meta Marejs atvairīja visus 25 pretinieku metienus un izcīnīja otro "sauso" uzvaru savās 24 Stenlija kausa spēlēs.

NHL Rietumu konferences finālā pēc piecām spēlēm ar 3-2 vadībā ir Nešvilas "Predators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!