Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" kļuvusi par pirmo vienību sacensību vēsturē, kas kādu no čempionāta mēnešiem noslēgusi, ne reizi nepiedzīvojot neveiksmi.

Šo rekordu "Penguins" vienības sasniedza sestdien, kad savā laukumā ar rezultātu 2:0 uzvarēja Ņujorkas "Islanders" komandu, izcīnot jau trešo "sauso" uzvaru pēc kārtas.

Pitsburgas hokejistiem šī bija jau 15.uzvara pēc kārtas, bet marta mēnesī vienība ne reizi nepiedzīvoja neveiksmi. Līdz ar to komanda uzstādīja jaunu līgas rekordu, pirmo reizi sacensību vēsturē kādu no regulārā čempionāta mēnešiem aizvadot bez zaudējumiem.

Pitsburgas kluba spēlētāju sasniegtā 15 uzvaru sērija tagad ir dalīts otrs labākais rādītājs. Tikpat panākumus pēc kārtas no 1982.gada 21.janvāra līdz 20.februārim guva arī "Islanders" spēlētāji.

Savukārt līgas garākā panākumu sērija arī pieder "Penguins" komandai, kas 1992./1993.gada sezonā prata izcīnīt 17 panākumus pēc kārtas.

Jāizceļ, ka aizvadītais mačs bija pirmais, kuru Pitsburgas formas kreklā aizvadīja līdzšinējais Kalgari "Flames" vienības kapteinis Džeroms Iginla. Kādā no mačā epizodēm pēc ripas trāpījuma sejā vairākus zobus izsita pašreizējais NHL čempionāta rezultatīvākais spēlētājs un Pitsburgas kluba kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš nekavējoties tika nogādāts slimnīcā.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" komanda ar 56 punktiem 36 spēlēs atrodas pirmajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!