Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem otro gadu pēc kārtas pirmdien kļuva Pitsburgas "Penguins" hokejisti.

2016./2017. gada sezonas Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē "Peguins" ar rezultātu 2:0 izbraukumā pārspēja Nešvilas "Predators", sērijā līdz četrām uzvarām garantējot uzvaru ar 4-2. "Penguins" arī aizvadītajā gadā izcīnīja Stenlija kausu, sešās spēlēs pārspējot Sanhosē "Sharks". Divus Stenlija kausus pēc kārtas iepriekšējo reizi izcīnīja Detroitas "Red Wings", kas to paveica 1997. un 1998. gadā.

Aizvadītajā spēlē "Peguins" uzvaru garantēja pamatlaika pašās beigās. Līdz spēles 59. minūtei neviena no komandām vārtu nespēja gūt, bet tad Patriks Hornkvists pēc Džastina Šulca uzmetiena labi nocīnījās vārtu priekšā un ar veiksmes palīdzību iedabūja ripu vārtos. Karls Hagelins pēdējās sekundēs meta tukšajos vārtos, pieliekot punktu šai sezonai. Savukārt "Penguins" vārtsargs Mets Marejs atvairīja visus 27 metienus.

Par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Sidnijs Krosbijs, kurš 24 spēlēs izcēlās astoņiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm. Viņš Kona Smita vārdā nosaukto trofeju saņēma arī pagājušajā sezonā. Divus gadus pēc kārtas pie vērtīgākā spēlētāja balvu iepriekš saņēmuši Mario Lemjē (1991. un 1992.) un Bērnijs Parents (1974. un 1975.)

"Tas bija mūsu mērķis jau sezona sākumā, mēs zinājām, ka ilgu laiku to neviens nebija paveicis," par izcīnīto otro Stenlija kausu pēc kārtas teica Krosbijs. "Tā ir lieliska sajūta to paveikt. Mēs zinājām, ka sezona nebūs viegla, mums bija daudz savainojumu, taču atradām veidus kā uzvarēt."

Rezultatīvākais "Penguins" spēlētājs Stenlija kausa izcīņā bija Jevgeņijs Malkins, kura kontā bija 10 vārti un 18 piespēles.

Pitsburgas komanda piekto reizi vēsturē izcīnīja Stenlija kausu, iepriekš tas "pingvīniem" izdevās 1990./1991., 1991./1992., 2008./2009. un 2015./2016. gada sezonās. Savukārt "Predators" hokejisti pirmo reizi vēsturē spēlēja Stenlija kausa izcīņas finālsērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!