Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijā dzimušais uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš iepriekš karjeras laikā spēlējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", karjeru turpinās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandā Krasnodaras "Kubaņ".

Kā vēsta vietējie mediji, 22 gadus vecais Podziņš noslēdzis līgumu uz vienu sezonu.

Pagājušo sezonu uzbrucējs pavadīja KHL kluba Podoļskas "Vitjaz" sistēmā, laukumā dodoties 11 spēlēs un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Mokoties ar savainojumiem, Podziņš daļu sezonas pavadīja VHL komandā Kļinas "Titan".

Podziņš Rīgas "Dinamo" komandu pārstāvēja no 2010.gada līdz 2012.gada izskaņai, kad lauza līgumu. Kopumā viņš KHL čempionātā 98 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū.

Paliekot spēlēt Rīgas "Dinamo", viņš līdz ar 2013.gada pasaules čempionātu starptautiskajā arēnā būtu bijis tiesīgs pārstāvēt Latvijas valstsvienību.
Pagājušajā sezonā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā Čehovas "Ruskije vitjazi" spēlēja latviešu izcelsmes brāļi Haralds un Zigurds Podziņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!