Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja virslīgas izslēgšanas spēļu pusfinālu sestdien sasniedza "Prizma" un Ogres "Kurbads" komandas.

Ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē "Prizma" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pārspēja "Zemgali"/LLU, sērijā līdz trim panākumiem uzvarot ar 3-1.

Mača pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet otrajā periodā "Prizma" pēc Krista Apsīša un Vitālija Hvorostiņina precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 3:1. Tomēr mača turpinājumā rīdzinieki pēc diviem Lietuvas hokejista Iļjas Četvertaka sekmīgajiem metieniem panāca neizšķirtu 3:3.

Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Valerijs Fiļimonovs, gūstot vārtus mača 52.minūtē.

Pusfinālā "Prizma" vienību sagaida tikšanās ar regulārā čempionāta uzvarētāju "Liepāju".

Tikmēr otru ceturtdaļfināla sēriju ļoti pārliecinoši sestdien noslēdza "Kurbads", kas izbraukumā ar 11:2 (2:0, 2:1, 7:1) sagrāva "Rīgu", ko vada Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Līdz ar to "Kurbads" sērijā uzvarēja ar 3-0.

Lai gan pēc pirmajām divām trešdaļām "Kurbads" atradās vadībā ar gana pārliecinošo 4:1, noslēdzošajā periodā šī vienība pretinieku vārtos sameta septiņas ripas.

"Kurabads" sastāvā ar vieniem vārtiem un trim piespēlēm izcēlās Toms Hartmanis, bet divas ripas rīdzinieku vārtos iemeta Jānis Straupe.

"Kurbads" izslēgšanas spēļu pusfinālā tiksies ar pagājušās sezonas valsts čempioniem "Mogo".

Kā zināms, pusfinālam automātiski kvalificējušās regulārās sezonas divas spēcīgākās vienības "Liepāja" un "Mogo". Savukārt ārpus izslēgšanas turnīra palika regulārās sezonas vājākā komanda "Rīga 99"/"Tukums".

Iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbada" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!