Foto: F64

Latvijas hokejists Jēkabs Rēdlihs piektdien palīdzēja Karlovi Vari "Energie" komandai izcīnīt uzvaru Čehijas čempionāta pāreju turnīra spēlē.

"Energie" izbraukumā ar 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) pārspēt Prāgas "Slavia" spēlētājus, turpinot cīņu par vietu Čehijas augstākās līgas turnīrā arī nākamajā sezonā.

Šajā mačā Rēdlihs nospēlēja 14 minūtes un 47 sekundes, izceļoties ar vienu metienu, vienu bloķētu raidījumu un divām soda minūtēm. Tāpat Latvijas aizsargam bija pozitīvs lietderības koeficients +1.

Šī "Energie" komandai pāreju turnīrā bija trešā uzvara pēc kārtas. Šajās sacensībās spēlē divas vājākās šīs sezonas Čehijas augstākās līgas komandas "Energie" un Litvīnovas "Verva", kā arī divas vadošās komandas no Čehijas pirmās līgas - Prāgas "Slavia" un Jihlavas "Dukla".

Pēc astoņām kārtām "Verva" ir iekrājusi 18, "Energie" 14, "Slavia" desmit, bet "Dukla" sešus punktus.

Pēc četru apļu spēlēm, kad komandas būs aizvadījušas pa 12 mačiem, divas labākās komandas arī nākamajā sezonā varēs spēlēt augstākajā līgā, bet divām vājākajām būs jāspēlē līmeni zemāk. Pāreju turnīrs ilgs līdz 24.aprīlim.

Jau ziņots, ka "Energie" pēc Čehijas augstākās līgas regulārā čempionāta jau piedalījās vienā pārspēļu turnīrā, kur četras pamatturnīra vājākās komandas, saglabājot punktus, noskaidroja divas vienības, kuras piedalīsies pāreju turnīrā. "Verva" un "Energie" ieņēma pēdējās divas vietas, tāpēc tagad spiesti cīnīties par vietas saglabāšanu labāko sabiedrībā.

Rēdlihs šo sezonu sāka citā čehu klubā Homutovas "Pirati", bet pēc tam pārcēlās uz Karlovi Vari komandu. Šosezon viņš Čehijas augstākajā līgā 32 spēlēs izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, bet sešos pāreju turnīra mačos ir iemetis vienu ripu.

Jau ziņots, ka līdz izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālam tika Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlin" komanda, kura cīņā par tikšanu pusfinālā sērijā ar 1-4 zaudēja Prāgas "Sparta" komandai.

Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā Bukarts, kurš jau ir pievienojies Latvijas izlasei, 35 spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 12 piespēlēm, savukārt izslēgšanas spēlēs viņš desmit mačos iemeta divas ripas un piecas reizes asistēja partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!