Foto: F64
Latvijas hokeja aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" komanda svētdien Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta mačā ar 3:6 (2:1, 0:2, 1:3) zaudēja Ķelnes "Haie" komandai.

Augsburgas vienībai pārtrūka trīs uzvaru sērija.

Pēc pirmā perioda "Panther" bija vadībā ar 2:1, taču otrajā ielaida divas, bet trešajā trešdaļā trīs ripas.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva un pa rezultatīvai piespēlei izdarīja Fēlikss Šics un Džastins Šags, kuri savulaik uz neilgu brīdi pielaikoja arī Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kreklus.

Pašlaik 38 gadus vecais Reķis spēlēja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, bet ar rezultativitāti neizcēlās.

Reķis šosezon 29 spēlēs atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Oktobrī viņš Vācijas čempionātā aizvadīja jau savu 500. spēli.

"Panther" ar 36 punktiem 32 spēlēs ieņem 13. pozīciju 14 komandu vidū. Tikmēr kopvērtējuma vadībā atrodas Minhenes "Red Bull" un Berlīnes "Eisbaren", kam ir pa 67 punktiem.

Iepriekšējā sezonā "Panther" komanda regulārajā čempionātā izcīnīja sesto vietu, pēc četru gadu pārtraukuma iekļūstot izslēgšanas turnīrā, tomēr ceturtdaļfinālā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Nirnbergas "Ice Tigers" hokejistiem.

Reķis iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva piecus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet septiņās izslēgšanas turnīra spēlēs viņa rēķinā bija viena rezultatīva piespēle.

Iepriekš Reķis "Panther" komandu pārstāvēja no 2003. līdz 2008. gadam, bet nākamās divas sezonas latviešu aizsargs spēlēja arī Volfsburgas "Grizzly Adams" rindās. 2010. gadā viņš pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai, kurā pavadīja četras sezonas, bet 2014. gadā latviešu aizsargs atgriezās Augsburgā.

Savukārt 684 spēles DEL aizvadīja latviešu uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš februārī lika punktu savai karjerai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!