Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Rīga 95" komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pieveica Daugavpils klubu "Latgale".

Šajā cīņā uzvarētājiem divus vārtus guva Ruslans Ignatovičs, bet pa vienam precīzam metienam izpildīja Rūdolfs Krieviņš un Rūdolfs Pētersons.

Savukārt "Latgales" komandā ar gūtajiem vārtiem izcēlās Igor Čudomehs un Vitālijs Ļeščovs.

Čempionāta kopvērtējumā joprojām pārliecinošā līderpozīcijā ar 52 punktiem 19 spēlēs atrodas "Ozolnieki-Monarch", "SMSCredit.lv" kontā 40 punkti 19 mačos, bet esošie valsts čempioni "Liepājas metalurgs 2" un JLSS/"Zemgale" iekrājuši pa 38 punktiem attiecīgi 18 un 21 spēlē.

Piektajā pozīcijā ar 34 punktiem 16 spēlēs atrodas "Juniors", sestajā vietā ar 23 punktiem 20 mačos atrodas "Latgale", "Rīga/Prizma" ar 22 punktiem 20 cīņās ir vietu zemāk, bet astotie ar 22 punktiem 19 spēlēs ir "Rīga 95" hokejisti. Devītie ar 14 punktiem 17 mačos ir Lietuvas kluba Elektrēnu "Enerģija" hokejisti, bet "Rīga"/LSPA vienība iekrājusi vien divus punktus 21 spēlē.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas komanda Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kurai pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki-Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!