Foto: DELFI Reporter

Par pēdējo Latvijas atklātā hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu dalībnieci otrdien kļuva "Rīga 95" vienība, kas pēdējā regulārā čempionāta mačā Viļņā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Lietuvas vienību Elektrēnu "Enerģija".

Pamatlaikā "Rīga 95" labā vārtus guva Jegors Samofalovs, bet pēcspēles metienos izšķirošo raidījumu veica Rūdolfs Krieviņš.

Pēc nolikuma komandas, kas regulārajā čempionātā ierindojās pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ieņēma 3.-6.vietu, bet "Enerģija" vienībai vieta izslēgšanas spēlēs nebija atvēlēta.

Pārliecinošu uzvaru regulārā čempionāta kopvērtējumā ar 91 punktu 36 spēlēs izcīnīja "Ozolnieki/Monarch" hokejisti, kuriem ar 79 punktiem sekoja "SMScredit.lv" komanda, bet vēl par četriem punktiem mazāk bija pagājušās sezonas čempionvienībai "Liepājas metalurgs 2".

Ceturto vietu ar 65 punktiem izcīnīja "Juniors" komanda, tai punktu zaudēja JLSS/"Zemgale", bet "Enerģija" ar 46 punktiem izcīnīja sesto vietu. Tomēr izslēgšanas spēlēs ar 45 punktiem iekļuva "Rīga 95", kas par diviem punktiem apsteidza "Rīga/Prizma" vienību.

Regulārajā čempionātā "Juniors" un "Enerģija" nepaspēja izspēlēt divas savstarpējās spēles, tāpēc rīdzinieki, kas šosezon spēlē arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā, saņēma divus tehniskos zaudējumus.

Ceturtdaļfināla sēriju starp "Rīga 95" un "Liepājas metalurgs 2" komandām plānots uzsākt jau trešdien, bet duelim starp "Juniors" un JLSS/"Zemgale" vienībām vajadzētu sākties ceturtdien, kaut tad potenciāli rīdziniekiem varētu risināties MHL B divīzijas ceturtā ceturtdaļfināla spēle.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas. Izslēgšanas spēlēm neizdevās kvalificēties arī Daugavpils "Latgale" un "Rīga"/LSPA vienībām, turklāt rīdzinieki 36 mačos tika vien pie trim punktiem.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!