Foto: PantherMedia/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlē trešdien izcīnīja "Rīga 95" komanda, kas savā laukumā ar 9:1 (5:0, 2:0, 2:1) sagrāva "Rīga"/LSPA vienību.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva Ruslans Ignatovičs, divas reizes precīzs bija Aleksandrs Zujevs, bet pa vienam precīzam metienam izpildīja Jegors Samofalovs, Ņikita Zgirskis, Pēteris Priediņš un Maksims Osipovs. Tikmēr Reinis Vītoliņš izpildīja četras rezultatīvas piespēles, bet Oskars Batņa - trīs.

Savukārt "Rīga"/LSPA komandā vienīgos vārtus guva Vladislavs Koniševs.

Čempionāta kopvērtējumā "Rīga 95" ar 33 punktiem 27 aizvadītajās spēlēs pakāpās uz sesto vietu, bet "Rīga"/LSPA hokejisti 29 mačos izcīnījuši tikai trīs punktus, ieņemot pārliecinošu pēdējo, desmito, pozīciju.

Pārliecinošā līderpozīcijā ar 64 punktiem 26 spēlēs atrodas "Ozolnieki/Monarch" komanda, bet tai ar 58 punktiem seko "SMScredit.lv" un "Liepājas metalurgs 2".

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas komanda Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!