Foto: Kaspars Volonts/ hkr.lv

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti pirmdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Čerepovecas "Almaz", otro dienu pēc kārtas paliekot bez gūtiem vārtiem.

Jau vēstīts, ka svētdien rīdzinieki Piņķos pret "Almaz" zaudēja ar 0:6.

Rīgas klubs otrajā mačā pirmo ripu ielaida septītajā minūtē, bet vēl divas reizes kapitulēja spēles otrajā trešdaļā, divas reizes izceļoties "Almaz" hokejistam Jegoram Zaplatņikovam.

Otro spēli pēc kārtas "Almaz" vārtus neieņemtus nosargāja Konstantīns Šostaks, kurš atvairīja 39 rīdzinieku metienus. Jāpiebilst, ka viņš dienu iepriekš tika galā ar 31 "Rīgas" metienu.

Rīdziniekiem šie divi bija pirmie mači pēc teju mēneša pārtraukuma, kura laikā Latvijas U-20 hokejisti piedalījās pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur gan vietu elitē neizcīnīja.

"Rīga" ar 31 punktu 38 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "Almaz" ar 82 punktiem ir sestajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!