Foto: Publicitātes foto
Pašreizējie valsts čempioni "Rīga"/"Prizma" sestdien ar panākumu noslēdza Latvijas hokeja čempionāta regulāro turnīru.

"Rīga"/"Prizma" izbraukumā ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pēcspēles metienu sēriju pārspēja "Kurbads" hokejistus.

Pēc Renāra Undeļa un Edgara Branča precīzajiem metieniem "Kurbads" komandai izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, taču pēdējā otrās trešdaļas minūtē Kārlis Brants vienus vārtus atguva. Tiesa, sākoties noslēdzošajam cīņas nogrieznim, pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis atjaunoja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru.

Tomēr Rīgas komanda nepadevās, jo pamatlaika izskaņā pa vārtiem guva Sergejs Piskunovs un Vitālijs Hvorostiņins, novedot cīņu pēcspēles metienu sērijā, kurā uzvaras "bullīti" realizēja Viktors Lobačevs.

Šī bija pēdējā spēle Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā, bet izslēgšanas spēles sāksies 11.martā.

"Mogo" komanda regulāro sezonu noslēdza ar 73 punktiem 30 mačos, "Liepāja" tika pie 66 punktiem, bet tai ar 64 punktiem sekoja "Kurbads".

"Rīga"/"Prizma" ar 47 punktiem ieņēma ceturto vietu, bet tai aiz muguras regulāro sezonu ar 44 punktiem noslēgusi "Zemgale"/LLU. Turnīra tabulas beigu daļā "Ogre"/"Sāga 97" komanda regulāro sezonu noslēgusi ar 12 punktiem un Jūrmalas HASC, kas tika pie deviņiem punktiem.

Septiņas komandas piecos apļos aizvada 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz sestdienai. Regulārās sezonas uzvarētāji "Mogo" automātiski nodrošinājuši sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!