Foto: DELFI

Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlē otrdien graujošu uzvaru svinēja "Rīga/Prizma" komanda, kas ar rezultātu 12:1 (4:1, 3:0, 5:0) izbraukuma mačā pārspēja turnīra pārliecinošo pastarīti "Rīga"/LSPA vienību.

Uzvarētājiem aizvadītajā cīņā ar "hat-trick" izcēlās Daniels Riekstiņš, kura kontā arī viena rezultatīva piespēle, Miķelis Freimanis guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet Kristaps Riekstiņš un Henrijs Uzraugs iekrāja pa četriem rezultativitātes punktiem, gūstot attiecīgi divus un vienus vārtus.

Tikmēr "Rīga"/LSPA vienības labā vienīgos vārtus guva Romans Vitkalovs, pirmās trešdaļas beigās uz to brīdi panākot rezultātu 1:4.

Pēc šī mača "Rīga/Prizma" ar 43 punktiem 35 spēlēs kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet "Rīga"/LSPA ar tikai trim punktiem 36 mačos atrodas pārliecinošā pēdējā, desmitajā, pozīcijā.

Uzvaru regulārajā čempionātā jau garantējusi "Ozolnieki/Monarch" komanda, kuras kontā ir 85 punktiem 34 spēlēs. Savukārt ar 74 punktiem 34 cīņās pašlaik otro un trešo pozīciju kopvērtējumā ieņem "Liepājas metalurgs 2" un "SMScredit.lv" vienības.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ieņems no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas komanda Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!