Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonas ceturtajā spēlē sestdien savā laukumā ar 2:6 (0:2, 1:2, 1:2) piekāpās Čehovas "Ruskije vitjazi" hokejistiem, ciešot ceturto zaudējumu.

Rīdzinieki spēles vidū bija nokļuvuši iedzinējos ar 0:3 un turpinājumā vairs nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru. Vārtus mājinieku labā iemeta Roberts Baranovskis un Uvis Balinskis.

Jau pirmajā trešdaļā pēc traumas gūšanas uz nestuvēm laukumu atstāja viens no "Rīgas" līderiem Gatis Sprukts.

Par labāko spēlētāju mājinieku sastāvā tika nosaukts Lūkass Sičevs.

"Rīga" jauno MHL sezonu sāka ar diviem zaudējumiem 0:1 un 1:5 savā laukumā Maskavas "Spartak" hokejistiem, bet piektdien piekāpās "Ruskije vitjazi" ar 1:4. "Rīga" ir viena no sešām komandām turnīrā, kas šosezon nav guvušas punktus.

Nākamajās divās spēlēs rīdzinieki pēc divām nedēļām izbraukumā tiksies ar Maskavas "Krasnaja armija" spēlētājiem.

"Rīgas" galvenais treneris šosezon ir Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīgas" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

Gatavojoties jaunajai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonai, "Rīga" piedalījās pārbaudes turnīrā Čerepovecā, kur izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs, bet kopējā vārtu attiecība šajā turnīrā Latvijas jaunajiem hokejistiem bija 6:26. Tikmēr vēl vienā pārbaudes cīņā savās mājās ar 2:0 tika uzveikta Sanktpēterburgas SKA-1946 komanda.

Savukārt augusta izskaņā "Rīga" piedalījās Pasaules kausa izcīņā jauniešu klubu komandām, kur piecās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un noslēgumā ierindojās piektajā vietā.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas iedalītas kopumā četrās divīzijās. Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām, kopā aizvadot 56 spēles (28 savā laukumā un 28 izbraukumā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!