Foto: RIA Novosti/Scanpix

"Rīgas" hokejisti Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos, svētdien otro reizi divu dienu laikā zaudēja Čerepovecas "Almaz" vienībai, šoreiz ciešot neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0).

"Almaz" guva pirmos divus vārtus, izceļoties Vladimiram Kaluginam un Iļjam Orlovam. Kaut 47.minūtē Roberts Baranovskis samazināja deficītu līdz 1:2, neizšķirtu rīdziniekiem neizdevās izraut.

Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad "Rīga" piekāpās ar 0:2. Pirms tam "Rīga" bija guvusi divas uzvaras pēc kārtas, jo šīs nedēļas pirmajā pusē tā ar 6:2 un 4:2 uzvarēja Maskavas "Kriļja sovetov".

Savukārt pirmajās desmit sezonas spēlēs Latvijas komanda bija guvusi tikai vienu punktu, pie uzvarām netiekot.

Turnīra tabulā "Rīga", kas aizvada sešu mājas spēļu sēriju, ar septiņiem punktiem 14 mačos ieņem 14. vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, apsteidzot Mitišču "Atlanti" vienību.

Tikmēr "Almaz" ar 30 punktiem 14 mačos pacēlusies uz otro vietu Rietumu konferencē.

Nākamās nedēļas vidū rīdzinieki divreiz uzņems arī Jaroslavļas "Loko" komandu.

"Rīgas" galvenais treneris šosezon ir Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīgas" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Spēlējot vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!