Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā trešdien izbraukumā ar 2:5 (0:3, 1:2, 1:0) piekāpās Čerepovecas "Almaz" hokejistiem, kurus pirmdien pārspēja ar 2:1.

Jau pirmajā trešdaļā "Almaz" guva trīs vārtus, "Rīgas" hokejistiem vārtu rāmī metot vien piecas reizes. Arī otro trešdaļu mājinieki iesāka sekmīgāk, pārspējot viesu vārtsargu un panākot četru vārtu pārsvaru. Minūti pēc vārtu guvuma spēles gaitu centās lauzt "Rīgas" hokejists Rodrigo Ābols, par kautiņa izraisīšanu nopelnot disciplinārsodu līdz spēles beigām, tomēr laukuma saimnieki vēlāk guva arī piektos vārtus.

Otrajā trešdaļā "Rīga" hokejisti vārtu rāmī izdarīja vien trīs metienus, spēles 35.minūtē sāncenšu vārtsargu pārspējot Ruslanam Ignatovičam. Trīs ar pusi minūtes pirms spēles beigām ar vēl vienu kautiņu izcēlās Aleksandrs Visockis, saņemot disciplinārsodu līdz spēles beigām.

Mača gala rezultātu divas ar pusi minūtes pirms tā beigām panāca Kārlis Ozoliņš.

"Almaz" hokejisti spēlē izdarīja 45 metienus, trīs reizes pārspējot Salvi Balandīnu, bet divas - Egilu Mitenu. Savukārt "Rīgas" spēlētāji vien 18 reizes pārbaudīja pretinieka vārtsarga modrību. Abas komandas mačā nopelnīja 142 soda minūtes.

Iepriekš pirmdien "Rīgas" komanda, pārspējot Čerepovecas klubu, pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Pagājušās nedēļas beigās rīdzinieki izbraukumā divreiz tikās ar līgas vadošo komandu Jaroslavļas "Loko", piedzīvojot zaudējumus ar 2:4 un 2:3 (pagarinājumā).

Kopumā oktobra desmit mačos rīdzinieki iekrājuši desmit punktus, gūstot tikai divas uzvaras pamatlaikā. Tikmēr "Almaz" komanda šomēnes 12 mačos tikusi pie astoņām uzvarām.

Ar 24 punktiem 20 mačos "Rīga" pašlaik Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo vietu desmit komandu konkurencē, savukārt "Almaz" ar 42 punktiem 22 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā.

Pēc šī izbraukuma "Rīga" aizvadīs četras spēles savā laukumā, uzņemot Sanktpēterburgas klubus SKA-1946 un "Serebrjanije ļvi".

Kā zināms, "Rīgas" komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionu Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā stājies līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas "Dinamo" sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcelsies uz "Sariarka" komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Savienoto Valstu hokeja līgu (USHL), "Rīgas" komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāvēs arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās jaunajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas "Molodaja gvardija", kā arī krievu klubi Kazaņas "Bars" un Permas "Molot". Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras "Berkuti Kubaņi", Kazaņas "Irbis" un Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli".

Iepriekšējās četrās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!