Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" sestdien Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) piedzīvoja jau 13. zaudējumu pēc kārtas.

"Rīga" izbraukumā ar 2:5 (0:3, 2:2, 0:0) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Čajka" hokejistiem.

Latvijas vienības labā vārtus guva Pauls Svars un Antons Siņegubovs.

Pirmajā trešdaļā "Rīga" nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr otrajā periodā Latvijas vienībai izdevās spēli izlīdzināt. 27. minūtē Svars vienus vārtus atguva, bet turpinājums nesekoja, jo 33. minūtē Andrejs Pančuks atjaunoja trīs vārtus pārsvaru. Līdz trešdaļas beigām abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, bet reāli iesaistīties cīņā par uzvaru rīdziniekiem neizdevās.

Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet nākamnedēļ rīdzinieki uzsāks četru mājas spēļu sēriju.

"Rīgas" komanda sezonu sāka ar trim panākumiem pēc kārtas, tomēr kopš 14. septembra tā zaudējusi jau 13 spēlēs pēc kārtas, šajā laikā tikai trīs reizes iemetot divus vārtus, bet pārējos dueļos mazāk.

"Rīga" ar 12 punktiem 19 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16. pozīciju 17 komandu vidū, bet "Čajka" ar 15 punktiem 15 mačos atrodas 13. pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Zīmīgi, ka Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" šosezon mājas spēles aizvada "Volvo" ledus hallē Rīgā.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un 10 spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!