Foto: Kaspars Volonts facebook.com/hkrigaofficial

Latvijas jauniešu hokeja komanda "Rīga" trešdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē otrajā periodā ielaida četrus vārtus un čempionātā piedzīvoja jau desmito zaudējumu pēc kārtas.

"Rīga" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:4, 0:0) kapitulēja Habarovskas "Amurskije tigri" vienībai, kurai ar tieši tādu pat rezultātu zaudēja arī otrdien.

Rezultātu jau cīņas 35.sekundē atklāja laukuma saimnieki, kuriem izcēlās Artjoms Pankevičs, taču otrās trešdaļas sākumā Habarovskas komanda trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot 3:1.

Tiesa, cīņas 32.minūtē Lūkass Sičevs starpību samazināja līdz minimumam, taču viesi neilgi pirms otrā pārtraukuma atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā rezultāts vairs nemainījās, bet laukumā netrūka asumu, kā arī izcēlās kautiņš, kurā izplūcās "Rīga" spēlētājs Aleksejs Popovs un viesu vienības pārstāvis Ivans Orlovs.

Par labāko spēlētāju "Rīga" komandā šajā mačā tika atzīts Kirils Galoha, kurš nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli.

"Rīgas" hokejisti sezonu iesāka ar desmit zaudējumiem pēc kārtas, oktobra vidū divreiz izdevās uzveikt Maskavas "Kriļja sovetov" komandu, bet tagad atkal sekojusi desmit neveiksmju sērija.

Nākamo spēli "Rīga" aizvadīs tikai pēc izlašu pārtraukuma, laukumā dodoties vien 12.novembrī.

Turnīra tabulā "Rīga" ar astoņiem punktiem 22 mačos ieņem pēdējo, 15., vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet "Amurskije tigri" ar 34 punktiem 19 mačos ir sestajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris šosezon ir Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīgas" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Spēlējot vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!