Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) pirmajā mājas spēļu sērijas cīņā piekāpās Krievijas komandai Jaroslavļas "Loko", kas ir spēcīgākā komanda līgā.

Zīmīgi, ka tieši Latvijas komanda pamanījās izvirzīties vadībā, kad desmitajā minūtē izcēlās Deivids Sarkanis. Atbildes gājiens viesiem izdevās vien otrajā trešdaļā, kad "Loko" izcēlās divreiz, bet trešajā periodā Jaroslavļas vienība guva vēl vienus vārtus, uzstādot cīņas galarezultātu.

Ceturtdien komandas turpat Piņķos tiksies atkārtoti.

"Loko" komanda nepārspēta ir pēdējās septiņās spēlēs pēc kārtas.
Vienību pirmajās divās šīs sezonas tikšanās reizēs novembrī divreiz pārāki Jaroslavļā ar 2:1 bija mājinieki.

Pēc tam svētdien un nākamās nedēļas pirmdienā "Rīga" savā laukumā tiksies ar Čerepovecas "Almaz" komandu, bet pēc tam gaidāmi regulārā čempionāta pēdējie četri mači, kas notiks izbraukumā.

Šīs sezonas 48 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 16 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 92 punktiem atkritusi uz sesto vietu, bet "Loko" 51 mačā tikusi pie 126 punktiem, kas ļauj ieņemt šīs konferences un visas līgas pirmo vietu.

Abas vienības jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.
Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās.

Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!