Foto: F64

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā trešdien viesos ar 3:4 (2:2, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai.

Ar diviem gūtiem vārtiem rīdzinieku rindās izcēlās Daniels Bērziņš.

Mača rezultātu jau spēles 22. sekundē atklāja mājinieks Mihails Žolobovs, bet Bērziņš pēc nepilnām trīsarpus minūtēm panāca izlīdzinājumu. Spēles desmitajā minūtē Kirils Galoha izvirzīja vadībā viesus, bet pēc 23 sekundēm "Spartak" hokejisti panāca 2:2.

Otrajā periodā spēle rezultāts palika nemainīgs, bet minūti pirms trešās trešdaļas vidus maskavieši izvirzījās vadībā. Tiesa, kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi minūte un piecas sekundes, Bērziņš panāca neizšķirtu. Pagarinājuma pēdējā minūtē Žalobovs izgāja viens pret rīdzinieku vārtsargu Gustavu Dāvi Grigalu un pārspēja latvieti, tādējādi "Rīga" cieta zaudējumu ar 3:4.

Ceturtdien abas komandas spēkosies atkārtoti. Pēc tam Latvijas klubam būs ilgs pārtraukums, jo labākie komandas spēlētāji ar Latvijas U-20 izlasi piedalīsies pasaules čempionātā junioriem, kas gadumijā norisināsies Kanādā. Savukārt nākamo spēli mājās "Rīga" aizvadīs vien janvāra vidū.

Kā vēstīts, rīdzinieku spēlētājs Frenks Razgals sestdien tika nosaukts par novembra labāko līgas uzbrucēju Rietumu konferencē. Razgals nedēļas nogalēs aizvadītajos mačos, kuros "Rīga" ar 1:2 un 0:5 zaudēja Čehovas "Ruskije vitjazi" komandai, palika bez punktiem, bet trešdien atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Turnīra tabulā "Rīga" ar 22 punktiem 33 mačos joprojām ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma pēdējo, 15.vietu, bet "Spartak" ar 65 punktiem 29 spēlēs ir trešajā vietā.

Ziņots, ka novembra sākumā AS "Dinamo Rīga" padome izvērtēja "Rīga" komandas sniegumu MHL čempionāta 22 spēlēs, kad tika izcīnīti vien trīs panākumi, atzīstot to par neapmierinošu. Vadība lēma, ka komandas galvenā trenera amatā atgriežas Ronalds Ozoliņš, kurš komandu vadīja arī iepriekšējās divās sezonās, savukārt Aleksandrs Ņiživijs, kurš bija galvenais treneris šajā sezonā, tika pazemināts par Ozoliņa palīgu.

Kopš Ozoliņa stāšanās amatā viena no sacensību pastarītēm desmit cīņās guvusi piecas uzvaras.

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Spēlējot vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!