Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga", kas vēl tikai šonedēļ Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) ietvaros aizvadīja spēli nakts vidū, svētdien jau cīņā savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) piekāpās Piejūras novada "Taifun" vienībai.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki pirmie guva vārtus, kad piektajā minūtē izcēlās Renārs Kārkls. Otrās trešdaļas sākumā bija daudzi noraidījumi un, spēlējot četratā pret trijiem, "Taifun" panāca izlīdzinājumu, turklāt guva arī nākamos divus vārtus.

Kaut pusotru minūti pirms beigām, spēlējot vairākumā un bez vārtsarga, Artūrs Homjakovs samazināja mājinieku deficītu līdz 2:3, mačā nācās piedzīvot astoto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs.

Kā ziņots, šīs nedēļas vidū "Rīga" aizvadīja divas spēles Habarovskā un pirmais mačs, kurā ar 0:3 tika zaudēts "Amurskije Tigri" vienībai, trešdien sākās plkst.5 no rīta pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk duelī, kas jau sākās pāris stundas vēlāk, rīdzinieki pretiniekiem revanšējās ar 2:0.

Nākamajā nedēļā rīdzinieki vēl trīs reizes uzņems "Taifun" hokejistus, bet trešajā un ceturtajā spēlē kā mājinieki skaitīsies pretinieki. Turpinājumā "Rīgai" būs gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums saistībā ar Latvijas U-20 izlases dalību pasaules čempionātā.

"Rīga" ar 27 punktiem 33 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 15.vietu 17 komandu vidū, bet "Taifun" ar 33 punktiem ir 12.pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!