Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" svētdien izcīnīja panākumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences astotdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē, pirmoreiz vēsturē kvalificējoties turnīra otrajai kārtai.

Sērijas piektajā mačā rīdzinieki ar rezultātu 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) savā laukumā pieveica Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull".
Spēles rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Artūrs Ševčenko, kurš bija sekmīgs izgājienā, bet pirmās trešdaļas izskaņā pēc Ševčenko piespēles vēl vienā izgājienā Kirils Galoha panāca 2:1.

Kaut turpinājumā lielāko daļu mača pārsvars piederēja "Red Bull" komandai, rīdziniekiem spēli izdevās salauzt 53.minūtē, kad 13 sekunžu laikā pa reizei precīzi bija Rūdolfs Maslovskis un Ševčenko, panākot jau 4:1.

Drīz pēc tam Latvijas komanda uz minūti palika trijatā pret pieciem pretiniekiem un "Red Bull" vienus vārtus atguva, bet cīņas izskaņā Ševčenko jau ieraidīja ripu tukšos vārtos, tiekot pie "hat-trick".

Sērijā līdz trim uzvarām "Rīga" tika pie panākuma ar rezultātu 3-2.
Kā zināms, pirmajā mačā Piņķos pārāki ar 3:0 bija "Rīgas" hokejisti, bet dienu vēlāk "Red Bull" vienība revanšējās ar 3:2. Savukārt pirmajā mačā Zalcburgā trešdien rīdzinieki sagrāva pretiniekus ar 9:1, taču dienu vēlāk piekāpās ar 0:1.

Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm - septembra beigās Latvijā mājinieki svinēja panākumu ar 2:1, bet janvārī "Red Bull" savā laukumā revanšējās ar 4:2.
"Rīga" regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā. Līdz ar to Latvijas vienībai izslēgšanas spēlēs jāspēkojas ar konferences 11.labāko komandu, par kādu kļuva "Red Bull".

Izslēgšanas spēļu pirmo kārtu pārvarēja Rietumu konferences septiņas spēcīgākās komandas, kā arī Sanktpēterburgas SKA-1946 komanda, kas regulārajā sezonā bija devītā labākā. Līdz ar to konferences ceturtdaļfinālā rīdzinieki tiksies ar Krievijas vienību Maskavas "Krasnaja armija", kas regulārajā sezonā ar 120 punktiem izcīnīja trešo vietu.

Regulārā čempionāta savstarpējos mačos "Rīga" abas reizes spēja pieveikt "Krasnaja armija" hokejistus.

MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16 nevis 32 komandas kā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!