Foto: F64

atvijas komanda "Rīga" svētdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonu noslēdza ar zaudējumu regulārā čempionāta mačā, izbraukumā ar 1:4 (0:3, 1:0, 0:1) piekāpjoties Maskavas "Spartak" vienībai.

Rīdzinieku labā vienīgos vārtus guva Kirils Galoha, kurš ar precīzu metienu izcēlās skaitliskajā vairākumā mača otrajā periodā pēc Oļega Šišļaņņikova un Frenka Rezgala rezultatīvajām piespēlēm, panākot tobrīd rezultātu 1:3.

"Spartak", kas izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, jau pirmajā periodā iemeta trīs ripas "Rīga" vienības vārtos.

"Rīga" ar šo spēli noslēdza MHL sezonu, jo izslēgšanas spēlēm komandai nav izdevies kvalificēties.

Pēc cerību zaudēšanas uz izslēgšanas turnīru rīdzinieki uzvarēja trijos mačos pēc kārtas, bet iepriekšējās divās spēlēs nebija spējuši gūt vārtus - otrdien Latvijas galvaspilsētas klubs viesos ar 0:3 piekāpās Habarovskas "Amurskije tigri", kuras sastāvā spēlē latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš, bet piektdien ar 0:2 zaudēja spēcīgajai Maskavas "Krasnaja armija" vienībai.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 51 punktu 42 spēlēs ieguvusi sesto vietu starp astoņām komandām. Savukārt "Spartak" ar 71 punktu 40 spēlēs ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā un jau garantējusi dalību izslēgšanas sacensībās.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies katras divīzijas četras spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!