Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas Rietumu konferences astotdaļfināla sērijas ceturtajā mačā ceturtdien izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Austrijas vienībai Zalcburgas "Red Bull".

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts tādējādi kļuvis 2-2, kas nozīmē, ka uzvarētājs tiks noskaidrots noslēdzošajā, piektajā, spēlē.

Pirmajā un trešajā trešdaļā rīdzinieki pa reizei neizmantoja skaitlisko vairākumu, kā ar trīs reizes sekmīgi cīnījās mazākumā. Trešā šāda reize sekoja cīņas izskaņā, taču uzreiz pēc mazākuma izturēšanas "Rīga" ielaida ripu savos vārtos, kad precīzs bija Luka Kalans.

Līdz pamatlaika beigām bija atlikušas trīs minūtes, tomēr to laikā rīdzinieki vārtus neguva, lai arī minūti spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, turklāt pēdējās piecās sekundēs mājinieki palika četratā.

Kā zināms, pirmajā mačā sestdien Piņķos pārāki ar 3:0 bija "Rīgas" hokejisti, bet dienu vēlāk "Red Bull" vienība revanšējās ar 3:2. Savukārt pirmajā mačā Zalcburgā trešdien rīdzinieki sagrāva pretiniekus ar 9:1.

Piektais mačs svētdien atkal notiks Piņķos.

Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm - septembra beigās Latvijā mājinieki svinēja panākumu ar 2:1, bet janvārī "Red Bull" savā laukumā revanšējās ar 4:2.

"Rīga" regulārajā čempionātā 56 mačos izcīnīja 104 punktus, kas ļāva Rietumu konferencē ierindoties augstajā sestajā vietā. Līdz ar to Latvijas vienībai izslēgšanas spēlēs jāspēkojas ar konferences 11.labāko komandu, par kādu kļuva "Red Bull".

MHL regulāro čempionātu noslēdza 39 komandas no septiņām valstīm, izslēgšanas cīņas sasniedzot katras konferences 16 spēcīgākajām vienībām.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!