Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts svētdien guva vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Šveningeres "Wild Wings" pārtraukt 11 zaudējumu sēriju Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) čempionātā.

"Wild Wings" savā laukumā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja Izerlonas "Roosters" vienību.

Bukarts šajā spēlē guva komandas trešos vārtus, viņam 33.minūtē panākot 3:2 mājinieku labā. Noslēdzošās trešdaļas ievadā "Roosters" gan panāca izlīdzinājumu, bet maču "Wild Wings" noslēdza ar diviem bezatbildes vārtiem un uzvaru.

Šī "Wild Wings" bija tikai otrā uzvara sezonā. Tā panākumu bija guvusi vien sezonas pirmajā spēlē 14.septembrī, bet pēc tam sekoja 11 zaudējumi pēc kārtas, kas pašlaik kopvērtējumā liek ieņemt stabilu pēdējo vietu.

Latvietis svētdienas spēlē laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 45 minūtēs divreiz meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon viņš septiņās cīņās guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt citā svētdienas DEL mačā pieredzējušā aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Nirnbegas "Ice Tigers", tiekot pie sestās uzvaras pēc kārtas.

Reķis šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus, nopelnīja četras soda minūtes un bloķēja trīs pretinieku raidījumus, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra kopvērtējumā "Panther" vienība ar 25 punktiem 13 spēlēs ieņem ceturto pozīciju, bet "Wild Wings" ar sešiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām.

Pirms četriem gadiem Reķis saņēma Vācijas pasi, kas viņam ļauj šīs valsts klubos skaitīties kā vietējam spēlētājam.

Savukārt 22 gadus vecais Bukarts "Wild Wings" rindas papildināja jūlija vidū. Uzbrucējs aizvadītajā sezonā Berlīnes "Eisbaren" sastāvā tika kronēts par DEL vicečempionu, komandai finālsērijā ar 3-4 piekāpjoties Minhenes "Red Bull". Berlīnes vienībai viņš pievienojās gan tikai regulārā čempionāta beigās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!