Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viens no vadošajiem līgas uzbrucējiem Riks Nešs varētu izlaist visu nākamo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonu, atsaucoties uz hokejista aģentu, vēsta NHL oficiālā mājas lapa.

Šā gada pavasarī Nešs guva smadzeņu satricinājumu, un lēmumu par turpmāko spēlēšanu viņš pieņemšot, pamatojoties uz mediķu ieteikumiem.

1. jūlijā 34 gadus vecais Nešs kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, un var nepieņemt kvalifikācijas līguma piedāvājumus, uzsvēris viņa aģents Džo Resniks.

Smadzeņu satricinājuma dēļ uzbrucējs izlaida pēdējās 12 regulārā čempionāta spēles, bet atgriezās laukumā izslēgšanas turnīrā. Aizvadītajā NHL sezonā Nešs piedalījās 71 regulārā čempionāta spēlē, pārstāvot Bostonas "Bruins" un Ņujorkas "Rangers", un 12 mačos Stenlija kausa izcīņā, no kuras Bostonas klubs izstājās, piecu spēļu spēļu sērijā piekāpjoties Tampabejas "Lightning" ar 1-4. NHL regulārajā čempionātā Nešs guva 21 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēļu turnīrā sakrāja 5 (3+2) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!