Soli tuvāk pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam pirmdien spēra Latvijas U-18 hokeja izlase, kas pasaules čempionātā augstākajā divīzijā savā pēdējā priekšsacīkšu spēlē ar 5:4 pieveica Vācijas vienaudžus.

Par spēles galveno varoni kļuva Roberts Lipsbergs, kurš guva trīs vārtus.

Jau spēles piektajā minūtē Latvijas izlases vārtsargu Elvi Merzļikinu pārspēja vācietis Dominiks Kahuns, bet četras minūtes vēlāk Teodors Bļugers vairākumā pēc Riharda Bukarta un Martina Lavrova piespēlēm rezultātu izlīdzināja.

Otrā perioda sestajā minūtē Svens Cīglers atguva vāciešiem vadību, bet pēc sešām minūtēm Roberts Lipsbergs atjaunoja līdzsvaru cīņā - 2:2. Perioda priekšpēdējā minūtē Lipsbergs pirmo reizi spēlē panāca vadību Latvijai, tomēr 26 sekundes pirms otrā pārtraukuma Vācija panāca mačā neizšķirtu - precīzs bija Janiks Mozers.

Pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē Georgs Golovkovs panāca 4:3 Latvijas labā, tad Marcels Hurts atkal izlīdzināja rezultātu, bet astoņas minūtes pirms mača beigām Lipsbergs guva savus trešos vārtus, kas bija uzvaru nesošie Latvijas izlasei.

Atgādinām, ka Latvijas U-18 izlase pirmajā spēlē ar 1:6 zaudēja Krievijas vienaudžiem, otrajā cīņā ar 4:2 uzvarēja Šveici, bet trešajā mačā sīvā cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās Zviedrijai.

Pēc šīs spēles pasaules čempionāta B grupā Zviedrijai ir deviņi punkti trīs spēlēs, Latvijai ir seši punkti četrās spēlēs, Krievijai ir trīs punkti divās spēlēs, Vācijai trīs punkti trīs spēlēs, bet Šveice divās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Vietu ceturtdaļfinālā nodrošina otrās un trešās vietas ieguvēji, bet pirmā vieta automātiski kvalificējas pusfinālam. Savukārt ceturtās un piektās vietas īpašnieki cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā.

Ja Krievija pirmdienas vakarā pamatlaikā uzvarēs Šveici, tad, lai iegūtu ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, Latvijai būs jācer uz konkurentiem - lai Krievija pēdējā spēlē paņem vismaz punktu cīņā ar Zviedriju, vai arī Šveice tiek vismaz pie punkta spēlē pret Vāciju.

Ja Krievija nespēs pamatlaikā uzvarēt Šveici, tad situācija B grupā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā vēl vairāk sarežģīsies, un ceturtdaļfināla dalibnieki noskaidrosies tikai spēlēs Krievija-Zviedrija un Šveice-Vācija.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs PČ:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Kloten Flyers), Elvis Merzļikins (HC Lugano, Šveice), Nils Grīnfogels (HK Juniors);

Aizsargi: Iļja Makarovs (Liepājas Metalurgs2), Edmunds Augstkalns (HK Juniors), Patriks Škuratovs (HK Juniors), Rinalds Rosinskis (HK Juniors), Mārtiņš Oskars Freimanis (Liepājas Metalurgs2), Rūdolfs Kalvītis (Shattuck-St. Marys AAA, ASV), Matīss Gelažis (EC Rose Redical Graz 99vs, Austrija), Ģirts Zemītis (Nacka, Zviedrija);

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (HK Rīga), Ņikita Jevpalovs (HK Rīga), Roberts Lipsbergs (HK Rīga), Rihards Bukarts (Kapitan, Krievija), Georgijs Golovkovs (Liepājas Metalurgs2), Edgars Kulda (HK Juniors), Daniels Riekstiņš (HS Rīga/Prizma), Ričards Kondrats (HK Juniors), Artūrs Ševčenko (HK Rīga), Kārlis Ozoliņš (Liepājas Metalurgs2), Teodors Bļugers (Shatuck St. Mary's Pre, ASV), Martins Lavrovs (Assat U18, Somija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!