Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas hokeja aizsargs Rodrigo Laviņš neizslēdz iespēju, ka jau drīzumā varētu pievērsties trenera darbam.

Pavasarī Laviņam beidzās līgums ar Rīgas "Dinamo" komandu, kuras rindās 39 gadus vecais aizsargs aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā spēlēja vien epizodiski.

Aprīlī pieredzējušais aizsargs atklāja, ka nesaista savu nākotni ar Rīgas komandu, turklāt neizslēdza iespēju beigt karjeru, ja nesekos piedāvājumi no citiem klubiem. Šoreiz Laviņš jau krietni noslēpumaināk izteicās par saviem nākotnes nodomiem, taču neizslēdza iespēju, ka varētu kļūt par treneri.

"Negribu neko stāstīt, kamēr nav nekas konkrēts," izteicās Laviņš, piebilstot, ka jaunumi attiecībā uz viņa statusu varētu būt šonedēļ.

Pēc neoficiālas informācijas, Laviņš varētu kļūt par Leonīda Berseņeva palīgu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" galvenā trenera amatā, tomēr neviens no speciālistiem pagaidām vēl nav oficiāli apstiprināts.

Laviņš Rīgas "Dinamo" komandā spēlējis kopš 2008.gada, kopumā piedaloties 240 mačos. Tajos viņš iekrājis deviņus vārtu guvumus, 23 rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Karjeras laikā aizsargs spēlējis arī Ziemeļamerikā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā un Krievijā.

Laviņš šajā pavasarī Minskā piedalījās jau savā 14.pasaules čempionātā, tāpat viņa rēķinā arī trīs olimpiskās spēles.

Kopumā izlasē Laviņš nospēlējis 230 spēles, kuru laikā guvis 17 vārtus un veicis 40 rezultatīvas piespēles. Pieredzējušais aizsargs ir visvairāk valstsvienībā spēles aizvadījušais hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!