Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" trešdien veiktā apjomīgā maiņas darījumā ieguvusi šobrīd savainoto Vinipegas "Jets" uzbrucēju Evanderu Keinu un aizsargu Zaku Bogosjanu, informē Ziemeļamerikas mediji.

Tiesa, pašlaik 23 gadus vecais Keins šosezon vairs nevarēs spēlēt, jo iedzīvojies nopietnā kreisās rokas pleca savainojumā. Šīs sezonas 37 spēlēs uzbrucējs guva desmit vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles, esot viens no komandas vadošajiem mazākuma speciālistiem. NHL viņš aizvada savu sesto sezonu.

Uzbrucējs 2012.gada septembrī ar komandu noslēdza jaunu sešu gadu līgumu, tomēr kopš tā laika regulāri saskāries ar dažādām traumām.

Tikmēr viens no vadošajiem "Jets" aizsargiem 24 gadus vecais Bogosjans šosezon 41 mačā izcēlies ar trim vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Par šiem spēlētājiem "Sabres" šķīrusies no aizsarga Tailera Maiersa un uzbrucēja Drū Steforda, kā arī atdevusi Vinipegas komandai pirmās kārtas izvēli kādā no nākamajiem draftiem un divus gados jaunus hokejistus - uzbrucējus Brendanu Lemjē, kurš tika draftēts pagājušajā vasarā, un somu Joelu Armiju.

Pašlaik 25 gadus vecais Maierss šosezon 47 spēļu laikā guvis četrus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, taču izpelnījies negatīvu lietderības koeficientu - 15. Tiesa, viņa uzbrukuma arsenāls tiek uzskatīts par labāku, nekā tas ir Bogosjanam.

Savukārt Stefords šosezon 50 mačos izcēlies ar deviņiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

"Jets" ar 66 punktiem 56 spēlēs ieņem Centrālās divīzijas ceturto vietu un Rietumu konferences kopvērtējuma piekto pozīciju, joprojām cīnoties par vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Sabres" pēc 55 aizvadītiem mačiem ar 35 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!