Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja bez šobrīd savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona spēlējošā Bufalo "Sabres" komanda, kas izbraukumā ar 3:5 (2:0, 0:3, 1:2) piekāpās Floridas "Panthers".

Lai gan "Sabres" hokejisti pēc Koudija Hodžsona un Andreja Mesāroša metieniem pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, otrā perioda laikā trīs vārtus guva jau "Panthers" komanda, turklāt divus no tiem - Brendons Piri. Torijs Mičels 53.minūtē gan panāca izlīdzinājumu (3:3), taču atlikušajās pamatlaika minūtēs Floridas komandas hokejisti guva vēl divus vārtus un nodrošināja uzvaru.

"Panthers" rindās šajā mačā debitēja pieredzējušais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs.

Girgensons laukumā nevarēs iziet aptuveni turpmākās divas nedēļas. Šosezon latvietis 61 mača laikā guvis 15 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, kas viņam dod otro vietu "Sabres" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Sabres" nākamo cīņu aizvadīs otrdien, kad izbraukumā tiksies ar Tampabejas "Lightning".

"Sabres" pēc 63 aizvadītiem mačiem ar 43 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!