Foto: EPA/LETA
Pitsburgas „Penguins” kapteinis Sidnijs Krosbijs nosaukts par novembra mēneša labāko Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju, ziņo NHL mājas lapa.

Novembrī Krosbijs ir guvis rezultativitātes punktus 13 spēlēs pēc kārtas, kopumā sakrājot 26 punktus par 12 vārtiem un 14 piespēlēm. Sezonas vērtējumā viņam 26 spēlēs ir 41 punkts, un Krosbijs līdz ar to ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

„Nav daudz spēļu, kuru beigās tu varētu teikt – ek, būtu gribējis, lai Sids nospēlē nedaudz labāk,” savas komandas kapteini slavē „Penguins” treneris Tonijs Granato.

Pats hokejists uzsver, ka cenšas nedomāt par šo rezultativitātes sēriju, taču tas nav viegli, jo viņam par to nepārtraukti atgādina. „Katru spēli cenšos aizvadīt vienādi, lai punkti rūpējas paši par sevi,” saka Krosbijs. „Tas nav tas, uz ko tu gribi fokusēties visvairāk, taču nav slikti katras spēle beigās secināt, ka tas atkal izdevies.”

Neskatoties uz iespaidīgajiem rezultativitātes rādītājiem, šis vēl nav augstākais sasniegums Krosbija karjerā – 2007./2008. gada sezonā viņš guva punktus 19 spēlēs pēc kārtas.

Rezultativitātes rekords NHL pieder Veinam Greckim, kurš vismaz guva vienus vārtus vai izdarīja piespēli 51 spēlē pēc kārtas 1983./1984. gada sezonā, kopumā savācot 153 rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!