Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā Balašihas "Dinamo" komanda ceturtdien pārtrauca četru neveiksmju sēriju Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) regulārā čempionāta spēlēs, savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pieveicot Penzas "Dizeļ".

Siksna, atgriežoties laukumā pēc viena mača izlaišanas, šoreiz nospēlēja 16 minūtes un 22 sekundes, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl līdz 54.minūtei rezultāts bija 2:2, bet spēles beigās Balašihas vienībai pirmo uzvaru pamatlaikā kopš 31.oktobra nodrošināja Igora Zotova un Vladimira Korotkova metieni.

Citā mačā ceturtdien kārtējo reizi laukumā neizgāja uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, bet viņa pārstāvētā Ņeftekamskas "Toros" vienība ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) savā laukumā piekāpās Permas "Molot-Prikamje". Mickēvičs nav spēlējis jau kopš 2.novembra.

Čempionāta kopvērtējumā līdere ar 58 punktiem 28 spēlēs ir iepriekšējās sezonas spēcīgākā komanda Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas, ko pārstāv uzbrucēji Artūrs Kuzmenkovs un Kirils Tambijevs, kā arī aizsargs Ēriks Ševčenko, bet galvenais treneris ir Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs.

"Toros" komanda ar 45 punktiem atrodas astotajā pozīcijā, aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētā Angarskas "Jermak" vienība ar 35 iegūtiem punktiem ieņem 18.vietu, bet "Dinamo" ar 33 punktiem atrodas 21.vietā.

Šajā VHL sezonā startē 24 klubi, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!