Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs svētdien guva vārtus un arī realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu Vācijā notiekošā Kontinentālā kausa finālturnīra pēdējās kārtas spēlē.

Aizvadītajā cīņā Širokova pārstāvētā Baltkrievijas komanda Grodņas "Ņeman" ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Kazahstānas čempioni Pavlodaras "Irtiš".

Širokovs 18.minūtē, spēlējot vairākumā, panāca izlīdzinājumu 1:1, realizējot vienīgo izpildīto metienu. Latvijas uzbrucējs arī tika pie divām soda minūtēm un uzvarēja trijos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pēcspēles metienos tieši Širokovs vienīgo reizi bija precīzs, "Ņeman" hokejistiem uzvarot ar 1:0.

Kā ziņots, jau pirms šīs spēles "Ņeman" priekšlaicīgi bija garantējusi pirmo vietu turnīrā, kvalificējoties nākamās sezonas Čempionu līgas sacensībām.

Pirmajā kārtā piektdien Širokovs guva vienus vārtus, bet "Ņeman" ar 5:0 apspēlēja Francijas vienību "Angers", bet sestdien "Ņeman" hokejisti ar 6:2 pārspēja mājinieci Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", kas ikdienā spēlē Vācijas otrajā līgā, uzvarētājiem divus vārtus gūstot pieredzējušajam čeham Jaroslavam Kristekam.

"Ņeman" šo sacensību finālturnīrā iekļuva pēc tam, kad novembra izskaņā spēja pārvarēt Kontinentālā kausa trešo kārtu, kam iepriekš bija kvalificējusies automātiski.

Kā zināms, šīs sezonas ievadā "Ņeman" komandas galvenais treneris bija Aigars Cipruss, tomēr pēc neveiksmīga sezonas sākuma viņš tika atlaists. Tāpat novembrī "Ņeman" pameta arī pieredzējušais latviešu aizsargs Atvars Tribuncovs.

Latvijas čempionvienība "Rīga"/"Prizma" oktobrī nespēja pārvarēt Kontinentālā kausa otro kārtu.

Pērn Kontinentālajā kausā triumfēja Norvēģijas komanda Stavangeras "Oilers", kurai sekoja aizpērnā čempione, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass" ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!