Foto: AP/Scanpix

Slovākijas hokeja izlasi divos nākamajos pasaules čempionātos un 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vadīs kanādiešu speciālists Kreigs Remzijs, atsaucoties uz Slovākijas Hokeja federāciju, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Ar Remziju, kurš strādājis arī ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubiem, noslēgts līgums uz diviem gadiem, aģentūrai TASR atklājis izlases jaunais ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans. Pirms tam divus gadus Slovākijas izlasi trenēja Zdeno Cigers.

"Priecājos, ka mums pievienosies tāda līmeņa eksperts, kurš strādājis NHL gan kā spēlētājs, gan kā treneris dažādos posteņos un kurš palīdzēs mūsu hokeju ievest jaunā ērā," izteicies Šatans.

66 gadus vecais Remzijs ir trešais ārzemju treneris, kas strādās ar Slovākijas hokeja izlasi. Pirms viņa šo amatu ieņēma cits kanādietis Glens Henlons un čehs Vladimirs Vujteks.

Slovākijas izlasei Remzijs pievienosies augusta vidū, jo komandai 23. un 24. augustā gaidāms pārrobežu pārbaudes spēļu turnīrs ar Čehijas izlasi.

2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Slovākija spēlēs vienā grupā ar Krieviju, ASV un Slovēniju. Savukārt nākamā gada pasaules čempionātā slovāki ielozēti A grupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Franciju un Austriju.

Kā hokejists Remzijs visu savu NHL karjeru aizvadīja Bufalo "Sabres" vienībā, kas 1986. gadā iekļāva viņu savā Slavas zālē. NHL Remzijs aizvadījis 1070 regulārā čempionāta spēles, turklāt laukumā izgājis 776 mačos pēc kārtas, kas ir piektā garākā izturības sērija NHL vēsturē.

Trenera darbam Remzijs pievērsās uzreiz pēc aiziešanas no profesionālā sporta, un astoņas sezonas pavadīja tajā pašā "Sabres" klubā kā galvenā trenera un ģenerālmenedžera palīgs. Par galveno treneri viņš strādājis Filadelfijas "Flyers" un Atlantas "Thrashers", bet lielākoties bijis galvenā trenera asistents dažādos klubos: Floridas "Panthers", Otavas "Senators", Filadelfijas "Flyers", Tampabejas "Lightning", Bostonas "Bruins" un pēdējoreiz Edmontonas "Oilers" 2014./2015. gada sezonā. Kā trenera asistents Remzijs kopā ar Tampabejas "Lightning" kļuva par par Stenlija kausa ieguvēju 2004. gadā.

Pagājušo NHL sezonu Remzijs pavadīja Monreālas "Canadiens" klubā kā konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!