Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"SMScredit.lv" komanda sestdien izcīnīja otro uzvaru Latvijas hokeja čempionāta finālsērijā, nokļūstot vien viena panākuma no triumfa visā sērijā.

Fināla otrajā mačā regulārajā čempionātā uzvarējušie "SMScredit.lv" hokejisti ar 6:4 (1:3, 2:1, 3:0) pieveica "Juniors" komandu.

25.minūtē pēc Elvija Biezā gūtajiem vārtiem "Juniors" spēja pārņemt vadību ar 4:1, tomēr cīņas turpinājumā precīzi bija tikai pieredzējušākie "SMScredit.lv" spēlētāji, izcīnot panākumu.

Uzvarētājiem šajā mačā divus vārtus guva Ronalds Cinks, bet pa reizei precīzi bija Valērijs Fiļimonovs, Jānis Brakšs, Renārs Undelis un Sergejs Pečura, kurš pēdējā sekundē pielika cīņai punktu, kad ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Tikmēr "Juniors" labā divus vārtus guva Biezais, bet pa reizei izcēlās arī Nikolajs Jeļisejevs un Georgs Golovkovs.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā piektdien "SMScredit.lv" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:3. Līdz ar to sērijā tagad "SMScredit.lv" jau atrodas vadībā ar 2-0.

Sērijas trešais un, iespējams, pēdējais mačs tiks aizvadīts pirmdien.

Pusfinālā "SMScredit.lv" komanda sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-0 uzvarēja pēdējo divu sezonu čempionus "Liepājas metalurgs 2".

Savukārt otrajā pusfināla sērijā "Juniors" ar 2-1 uzvarēja "Ozolnieki"/"Monarch" klubu.

Zīmīgi, ka "Juniors" un "SMScredit.lv" vienības bija spēcīgākās arī regulārajā čempionātā.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs 2" un "Ozolnieki"/"Monarch" izslēgšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla fāzes, bet "SMScredit.lv" un "Juniors" hokejisti bija jau uzreiz sasnieguši pusfinālu.

Sērija par trešo vietu nenotiks, jo "Ozolnieki"/"Monarch" komanda nonākusi finansiālās problēmās. Līdz ar to "Liepājas metalurgs 2" hokejisti saņēmuši čempionāta bronzas godalgas.

Šosezon Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu bija pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startēja "Rīga"/"Prizma 2", kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki"/"Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!