Šogad iedzīvotāji biežāk nekā pagājušajā gadā plāno sekot līdzi Latvijas hokeja izlases spēlēm pasaules čempionātā, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja.
2005.gada aprīlī 62% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka plāno sekot līdzi hokeja izlases spēlēm pasaules čempionātā. Pērn šis skaitlis bija 57%.

Dati liecina, ka 62% respondentu piekrīt (atbildes ‘pilnībā piekrīt’ un ‘drīzāk piekrīt’), izteikumam ‘plānoju sekot līdzi Latvijas hokeja izlases spēlēm pasaules čempionātā’, tajā skaitā 42% atzīmējuši atbildi ‘pilnībā piekrīt’. Savukārt 33% aptaujātie apgalvojumam nepiekrīt (atbildes ‘pilnīgi nepiekrīt’ un ‘drīzāk nepiekrīt’).

Pasaules čempionātā hokejā, kas šosestdien sākas Austrijā, Latvijas hokeja izlasei pirmā spēle notiks 30.aprīlī, kad jāspēlē ar Kanādas izlasi. Nākamās spēles Latvijas hokeja izlasei būs 3.maijā ar ASV izlasi, bet 5.maijā – ar Slovēnijas izlasi.

Biežāk nekā caurmērā Latvijas hokeja izlases spēlēm pasaules čempionātā plāno sekot līdzi vīrieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, gan valsts, gan privātajā sektorā strādājošie, aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī pārsniedz 86 latus, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!