Foto: AP/Scanpix

Turpmāk neviens hokejists Somijas izlasē vairs nespēlēs ar 8. numuru - Somijas Hokeja federācija (SHF) lēmusi par Tēmu Selannes numura iemūžināšanu, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Krekls ar Selannes 8. numuru pie "Hartwall Arena" griestiem tiks pacelts 30. decembrī, pirms 2016. gada pasaules junioru čempionāta spēles starp Somiju un Slovākiju.

Selanne kļuvis par trešo Somijas hokejistu, kura numurs ir iemūžināts, - pirms viņa tie bija Raimo Helminens (nr. 14) un Jāri Kurri (nr. 17).

"Tēmu hokeja karjera bija unikāla un mēs gribam godināt viņa kā spēlētāja sasniegumus, iemūžinot viņa numuru," saka SHF prezidents Kalervo Kummola. "Tēmu ir 2016. gada pasaules junioru čempionāta patrons un mums ir lieliska iespēja šo ceremoniju veikt turnīra laikā."

Pirmoreiz Somijas izlases formu Selanne uzvilka 1985. gadā U16 Četru nāciju turnīrā Dānijā, un savu pirmo spēli valstsvienībā uzbrucējs aizvadīja gandrīz precīzi 30 gadus pirms viņa numura iemūžināšanas - 1985. gada 28. decembrī.

Kopumā Somijas izlasē Selanne aizvadījis 193 spēles, piedalījies sešās Olimpiādēs, piecos pasaules čempionātos un trijos Pasaules kausa turnīros.

"Nacionālās izlases krekls man daudz ko nozīmē un es vienmēr esmu to nesis ar lepnumu, bet mana spēlētāja numura iemūžināšana ir liels pagodinājums," saka bijušais hokejists.

Tēmu Selannes astotais numurs ir iemūžināts arī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), Anaheimas "Ducks" klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!