Foto: F64

Nav cerību, ka Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Jānis Sprukts varētu piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs, izteicās Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" ārsts Āris Aivars.

Kā zināms, oktobra sākumā Sprukts, spēlējot "Lokomotiv" rindās, guva nopietnu ceļgala savainojumu.

Ceturtdien laikraksts "Latvijas Avīze" vēstīja, ka klubs informējis Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par to, ka abi "Lokomotiv" pārstāvošie latviešu spēlētāji Sprukts un Miķelis Rēdlihs var doties palīdzēt valstsvienībai gaidāmajās pārbaudes spēlēs novembrī, vienlaikus piebilstot, ka Sprukts 11.oktobrī guva labā ceļgala krustenisko saišu un meniska traumu, bet paredzamais atveseļošanās ilgums ir trīs mēneši.

Tomēr Rīgas "Dinamo" ārsts, kurš pašlaik palīdz Spruktam atlabt pēc operācijas, uzsvēra, ka atveseļošanās ilgums pēc šādām traumām ir vismaz seši mēneši.

"Ja ir bojāta krusteniskā saite un veikta operācija, nav variantu atveseļoties 2-3 mēnešu laikā," uzsvēra Aivars. "Nepieciešama vismaz pusgadu ilga rehabilitācija."

Kā ziņots, ja Sprukts atveseļotos trīs mēnešu laikā, viņš laukumā varētu atgriezties janvāra vidū un, iespējams, palīdzētu Latvijas izlasei Soču olimpiskajās spēlēs.

"Lokomotiv" komandas rindās centra uzbrucējs paguva aizvadīt trīs mačus, kuros pie rezultativitātes punktiem netika. Viņš Jaroslavļas klubam pievienojās vien 6.oktobrī, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām.

Kā ziņots, jau pagājušā gada vasarā Krievijas mediji ziņoja par "Lokomotiv" pārrunām ar Rēdlihu un Spruktu. Vēlāk komandai pievienojās tikai Rēdlihs, bet Sprukts noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas jūlijā tika lauzts. Pirms tam trīs sezonas uzbrucējs pavadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", bet šajā starpsezonā sarunu par iespējamu atgriešanos Rīgā nav bijis.

Latvijas hokeja izlases kandidātu pirmā sanākšana ir plānota rudens vidū, kad 8. un 9.novembrī "Arēnā Rīga" viņi divas reizes sacentīsies ar Krievijas otrās izlases hokejistiem. Savukārt decembrī latviešu hokejisti izbraukumā tiksies ar Vācijas izlasi.

Savukārt pirms pašas Olimpiādes Sočos Latvijas hokejisti 8.februārī sacentīsies ar Krieviju, bet divas dienas vēlāk gaidāms duelis ar Austriju.

Olimpisko hokeja turnīru Latvijas izlase sāks 12.februārī ar spēli pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem Šveici. Pēc tam 14.februārī Latvijas pretiniece būs Čehija. Savukārt vēl dienu vēlāk Latvijas izlase sacentīsies ar pasaules čempioniem zviedriem.

18.februārī būs kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam, kas norisināsies 19.februārī, bet pusfināli tiks aizvadīti 21.februārī.

Starts Soču Olimpiādē Latvijas hokeja izlasei olimpiskajās spēlēs būs ceturtais pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!