Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālā pirmo reizi kopš 1994.gada otrdien iekļuva Vankūveras "Canucks", kas pusfināla sērijā ar 4-1 pieveica Sanhosē "Sharks".

"Canucks" trešo reizi savā 40 gadu ilgajā vēsturē spēlēs Stenlija kausa finālā.

Pusfināla sērijas piektajā spēlē dramatiskā cīņā "Canucks" uzvarēja tikai otrajā pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0), uzvaras vārtus gūstot nedaudz kuriozā veidā. Otrā pagarinājuma vidū Aleksandrs Edlers gar apmali meta ripu iekšā pretinieku zonā, taču ripa negaidīti no apmales atleca atpakaļ un Kevins Bieksa no zilās līnijas pārspēja apjukušo "Sharks" vārtsargu Anti Niemi, kurš ripu gaidīja aiz vārtiem pie apmales.

Pamatlaikā "Canucks" labā vārtus guva Aleksandrs Barovs un Raians Keslers, bet "Sharks" rindās izcēlās Patriks Marlo un Divains Setoguči.

1994.gadā "Canucks" Stenlija kausa finālā ar 3-4 zaudēja Ņujorkas "Rangers", bet pēdējā Kanādas komanda Stenlija kausu izcīnīja 1993.gadā, kad trofeju ieguva Monreālas "Canadiens".

Šogad finālā "Canucks" tiksies ar Bostonas "Bruins" vai Tampabejas "Lightning", kuru pusfināla sērijā ar 3-2 šobrīd vadībā ir "Bruins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!