Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno sezonu otrdien ar uzvaru sāka Stenlija kausa ieguvēji Čikāgas "Blackhawks", bet pirms sezonas pirmās spēles Čikāgas arēnā notika svinības par godu trofejas izcīnīšanai.

Pirms jaunās sezonas sākuma, goda vietā tika izlikts Stenlija kauss, pie Čikāgas arēnas griestiem spēlētāji pacēla Čempionu karogu. Svinības nesabojāja arī paši hokejisti, ar 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) pieveicot Vašingtonas "Capitals".

Zaudētājiem ar "hat trick" jau pirmajā spēlē izcēlās Mihails Grabovskis, vienus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, bet tas neglāba "Capitals" no neveiksmes. Pēdējās trešdaļas sākumā Grabovskis ar diviem gūtajiem vārtiem panāca 4:3 "Capitals" labā, bet tad Džonijs Oduja, Brendons Sāds un Marians Hosa iepriecināja savus līdzjutējus un izcīnīja uzvaru. Pirmajās divās trešdaļās "Blackhawks" labā vārtus guva Brendons Boligs, Patriks Keins un Brents Sībruks.

Vēl NHL jaunās sezonas pirmajā dienā Toronto "Maple Leafs" ar 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) pieveica Monreālas "Canadiens", bet Vinipegas "Jets" ar 5:4 (2:2, 1:2, 2:0) uzvarēja Edmontonas "Oilers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!