Foto: AP/Scanpix

Pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Čikāgas "Blackhawks" piektdien divos maiņas darījumos savā īpašumā ieguva trīs pieredzējušus hokejistus, tādējādi cenšoties pastiprināt sastāvu pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējām spēlēm un Stenlija kausa izcīņas.

Vispirms "Blackhawks" no Losandželosas "Kings" iemainīja vācieti Kristiānu Ērhofu, bet pretī atdeva citu aizsargu Robu Skuderi. Savukārt pēc tam čikāgieši veica darījumu ar Monreālas "Canadiens", iegūstot uzbrucējus Tomāšu Fleišmanu un Deilu Veizu, bet šķirās no uzbrucēja Filipa Dano un otrās kārtas izvēles tiesībām 2018.gada NHL draftā.

Čikāgas komanda pēdējās dienās bija ļoti aktīva spēlētāju tirgū. Jau ziņots, ka ceturtdien no Vinipegas "Jets" Stenlija kausa īpašnieki ieguva pieredzējušo uzbrucēju Endrjū Ladu.

Ērhofs šosezon 40 spēlēs ir guvis divus vārtus un atdevis astoņas piespēles, bet NHL karjerā viņš 781 regulārā čempionāta spēlē atzīmējies ar 74 vārtiem un 263 rezultatīvām pidspēlēm. Čehu uzbrucējs Fleišmans šosezon 57 mačos ir guvis desmit vārtus un tikpat reižu asistējis partneriem, bet karjerā viņam 638 spēlēs 133 vārti un 197 rezultatīvas piespēles. Visbeidzot Veizs šajā sezonā 56 mačos ir iemetis 14 ripas un 12 reizes palīdzējis to izdarīt partneriem, bet karjerā viņam 314 mačos ir 37 gūti vārti un 48 rezultatīvas piespēles.

Ērhofam un Skuderi šīs nav labākās sezonas, jo februārī viņi tika ievietoti atteikumu draftā un nosūtīti uz fārmklubiem Amerikas hokeja līgā, tāpēc abas komandas arī vienojās par maiņas darījumu. Skuderi savulaik jau četras sezonas aizvadīja Losandželosas komandā.

Pirmdien būs pēdējā diena, kad NHL klubi var veikt spēlētāju maiņas.

Pērn pāreju perioda pēdējā dienā "Blackhawks" piesaistīja Antuānu Vermetu, bet pavasarī viņš izslēgšanas turnīrā iemeta trīs uzvaras vārtus, palīdzot Čikāgas komandai iegūt trešo Stenlija kausu sešu gadu laikā.

"Blackhawks" komanda pašlaik ar 81 punktu 63 spēlēs ieņem otro vietu Centrālās divīzijas kopvērtējumā un ir otrā arī Rietumu konferencē aiz Dalasas "Stars", kam ir par punktu vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!