Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlase labus rezultātus var sasniegt gandrīz jebkurā sastāvā, turklāt tai ir potenciāls izcīnīt pasaules čempionāta medaļas, uzskata kādreiz Rīgas "Dinamo" komandu vadījušais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš tiek saukts par vienu no pretendentiem uz Latvijas valstsvienības galvenā trenera amatu.

Par Šuplera pretendēšanu uz Latvijas izlases trenēšanu pirmais rakstīja laikraksts "Telegraf", bet pats speciālists intervijā portālam "Sportbox" to nav noliedzis.

"Neapšaubāmi, vadīt nacionālo izlasi ir ļoti prestiži," izteicies slovāks. "Tas ir darbs augstākajā starptautiskajā līmenī. Ja tev izsaka šādu piedāvājumu, tā ir uzticēšanās zīme un profesionālisma novērtējums."

Šuplers atzīst, ka pēdējā laikā seko Latvijas izlases sniegumam, jo 70-80% spēlētāju viņam ir lieliski pazīstami no Rīgas "Dinamo" laikiem. "Fanoju par viņiem un personiski pazīstu Tedu Nolanu, kurš vadīja Latvijas izlasi pēdējos gados."

Kā zināms, pagājušajā mēnesī Minskā aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase, par spīti uzvarām pār spēcīgajām Somijas un ASV valstsvienībām, ierindojās 11.vietā. Jau iepriekš bija zināms, ka šis būs Nolana pēdējais turnīrs pie Latvijas vienības stūres, ko viņš pārņēma 2011.gadā.

"Uzskatu, ka puiši Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā cīnījās labi. Tomēr jautājums ir par veiksmi," izteicās Šuplers. "Atcerieties, kā Latvijai neieskaitīja vārtus pret Baltkrieviju? Protams, tas nebija gluži sportiski. Tomēr nevar arī teikt, ka tā bija rupjākā kļūda. Vienkārši sports. Tādos turnīros bieži rezultātu sagādā sīkumi."

"Latvijas izlase pasaules čempionātā trīs mačus zaudēja ar vienu vārtu deficītu. Mūsdienās turnīra favorīti vairs nav četras komandas, kā bija nesen, bet 8-10. Jebkura valsts var sasniegt nopietnus rezultātus," uzskata Šuplers. "Latvijas spēlētāji cīnās ar lielu entuziasmu, tomēr tikai tā nav iespējams regulāri sasniegt augstus rezultātus. Jāpaaugstina kopējais meistarības līmenis, jāpaceļ junioru un jaunatnes sports. Tomēr uzskatu, ka Latvija gandrīz jebkurā sastāvā var sasniegt augstus rezultātus - galvenais ir veselība, draudzīgs kolektīvs un sportiskā veiksme."

"Tāpat Latvijai ir vieni no labākajiem līdzjutējiem. Sekoju viņiem jau kopš deviņdesmitajiem gadiem, kad Slovākija cīnījās ar Latviju par vietu A divīzijā. Visiem skaidrs, ka Latvijā sporta veids numur viens ir hokejs," stāstīja treneris. "Zinu, ka Latvijas izlasei ir sapnis izcīnīt pasaules čempionāta medaļas. Potenciāls un perspektīva viņiem ir, nepieciešams tikai strādāt."

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startēja jau 18.gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!