Izlases turpina gatavoties Austrijā notiekošajam pasaules čempionātam. Šveice savās mājās ar 3:2 prata pieveikt Somijas izlasi.
Šveices hokejisti savās mājās uzņēma Somijas izlasi (somiem šis bija pirmais pārbaudes mačs) un spēja pieveikt spēcīgos pretiniekus. Šveices hokejistu labā precīzi bija Della Rossa, Zēgers un P.Fišers, kamēr somiem Karalahti un Malmivāra. Uzvaras vārtus Fišers guva mača 52. minūtē.

Tikmēr Krievijas izlases treniņnometni papildinājis "Avangard" aizsargs Sergejs Gusevs, kamēr Dariuss Kasparaitis ģimenes apstākļu dēļ atteicis palīdzību Krievijai. Savukārt Jaromirs Jāgrs solījis palīdzēt Čehijas izlasei.

Jau rīt Ungārijas pilsēta Debrecenē un Nīderlandes pilsētā Eindhovenā startēs pirmās divīzijas pasaules čempionāti. Gatavojoties tiem Nīderlandes hokejisti nospēlēja 2:2 (0:0, 2:2, 0:0) ar Rumānijas izlasi.

"A" apakšgrupā par ceļazīmi uz Rīgā notiekošo 2006. gada pasaules čempionātu sacentīsies Polija, Norvēģija, Japāna, Ungārija, Lielbritānija un Ķīna, kamēr "B" apakšgrupā Francija, Itālija, Nīderlande, Igaunija, Rumānija un Lietuva.

Lietuviešu sastāvu papildinājis iepriekš NHL, bet šosezon Toljati "Lada" spēlējošais uzbrucējs Daiņius Zubris. Tāpat sastāvā ir trīs "Liepājas Metalurga" hokejisti - vārtsargs Arunas Aļeiņikovas un uzbrucēji Dariuss Pliskausks un Dariuss Lelenas, kā arī 15 Latvijas Atklātajā čempionātā spēlējošās Elektrēnu "Energija" pārstāvji. Par spīti tam, nez vai kaimiņzemes hokejisti spēs apspēlēt par turnīra līderiem uzskatāmos Francijas un Itālijas hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!