Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komandas "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences astotdaļfināla sērija ar Austrijas vienību Zalcburgas "Red Bull" bija ļoti smaga, secina rīdzinieku galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

Kā ziņots, svētdien notikušajā sērijas izšķirošajā, piektajā, mačā rīdzinieki tika pie panākuma ar rezultātu 5:2, kas kopsummā deva uzvaru ar 3-2.

"Spēle bija ļoti smaga. Visa sērija bija smaga, jo pretī mums stājās ļoti spēcīga komanda, kurā spēlē pieauguši puiši. Vismaz desmit spēlētāji ir dzimuši deviņdesmit otrajā un trešajā gadā," Rīgas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā internetā citēts Tambijevs. "Esmu puišiem pateicīgs par paveikto, par parādīto cīņassparu. Varu būt lepns par komandas padarīto darbu, taču vēl viss nav beidzies."
Kā atzina Tambijevs, izšķirošajā mačā paaugstinātas temperatūras dēļ nav piedalījušies Dāvis Sprukts un Deivids Sarkanis.

13.janvārī ar izbraukuma maču pret Maskavas "Krasnaja armija" komandu "Rīga" uzsāks Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju. Kā atzina Tambijevs, par to vienība uzsāks domāt pirmdien.
Kā zināms, "Rīgas" komanda MHL "play-off" turnīra pirmo kārtu pārvarējusi pirmoreiz vēsturē.

Arī trijās iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā, ko iepriekš sauca par Harlamova kausa izcīņu, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai. Jāuzsver gan, ka toreiz izslēgšanas spēlēs piedalījās vien 16 nevis 32 komandas kā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!